Édesburgonya csónak

Szakember által ellenőrzött recept
Farkas Eszter dietetikus
6 adag
Tápérték (1 adag)
Kalória: 386 kcal
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 28 g
Fehérje: 29 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
900
g
g
774 kcal
0 g
154 g
14 g
0,09
100
g
g
404 kcal
33 g
3 g
23 g
0,63
600
g
g
720 kcal
16 g
0 g
135 g
8,65
1
adag
adag
418 kcal
40 g
10 g
5 g
0,10
2316 kcal
89 g
167 g
176 g
0,69
Elkészítés
- Az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával megszúrkáljuk.
- 10 percig mikróban puhára főzzük.
- Hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk.
- A belsejét villával összetörjük és ízlés szerint sózzuk, a héját pedig sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- A belsejét visszatöltjük a héjába.
- A tejszínes csirkét elkészítjük.
- Ráhalmozzuk a húst a burgonyára.
- Sajtot reszelünk rá.
- 200 fokon, légkeverésen sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
Dietetikus tipp
Mellé vegyes vágott salátakeverék 180g, salátaöntet 1 tk. almaecet, 2 tk. olíva olaj, oregánó, só, bors.