Édesburgonya csónak

Szakember által ellenőrzött recept

Farkas Eszter dietetikus

6 adag

Tápérték (1 adag)

Kalória: 386 kcal

Zsír: 15 g

Szénhidrát: 28 g

Fehérje: 29 g

Édesburgonya csónak recept
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

900

g

g

774 kcal

0 g

154 g

14 g

0,09

100

g

g

404 kcal

33 g

3 g

23 g

0,63

600

g

g

720 kcal

16 g

0 g

135 g

8,65

1

adag

adag

418 kcal

40 g

10 g

5 g

0,10


2316 kcal

89 g

167 g

176 g

0,69

Elkészítés
  • Az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával megszúrkáljuk.
  • 10 percig mikróban puhára főzzük.
  • Hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk.
  • A belsejét villával összetörjük és ízlés szerint sózzuk, a héját pedig sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  • A belsejét visszatöltjük a héjába.
  • A tejszínes csirkét elkészítjük.
  • Ráhalmozzuk a húst a burgonyára.
  • Sajtot reszelünk rá.
  • 200 fokon, légkeverésen sütjük, míg a sajt meg nem pirul.

Dietetikus tipp

Mellé vegyes vágott salátakeverék 180g, salátaöntet 1 tk. almaecet, 2 tk. olíva olaj, oregánó, só, bors.