Zöldborsófőzelék

5 adag

Kalória: 301 kcal

Zsír: 10 g

Szénhidrát: 30 g

Fehérje: 15 g

Zöldborsófőzelék recept
Elkészítés
  • 50 gramm vajat egy serpenyőben megolvasztunk és rátesszük az 1 kg fagyasztott zöldborsót.
  • Kicsit hevítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Teszünk bele egy közepes fej hagymát egészben, ez nagyon jó ízt fog neki adni és egy kis csokor friss petrezselymet.
  • Adjunk hozzá 2 kávéskanál sót, 25 g kristálycukrot, ízlés szerint borsot és egy egész tyúkhús-leveskockát.
  • Addig főzzük fedő alatt, amíg a borsó puha nem lesz.
  • Ha a borsó megpuhult, kivesszük felőle a hagymát.
  • 2 dl tejet (kb. 2 merőkanál), 4 merőkanál borsót főzőlével és a vele főtt petrezselyemmel együtt egy turmixban összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábasba.
  • Végül egy kevés főzőlével kikeverünk fél evőkanál lisztet és ezt is beleöntjük. Megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.
  • A recept hozzávalóiból 5 adag borsófőzelék készül.
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

×

890 kcal

6 g

110 g

67 g

0.58

×

371 kcal

40 g

0 g

0 g

0.00

×

100 kcal

0 g

25 g

0 g

0.00

×

112 kcal

6 g

9 g

6 g

0.41

×

34 kcal

0 g

7 g

1 g

0.14


1,507 kcal

52 g

152 g

74 g

0.36