Zöldborsófőzelék
5 adag
Kalória: 301 kcal
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 30 g
Fehérje: 15 g
Elkészítés
- 50 gramm vajat egy serpenyőben megolvasztunk és rátesszük az 1 kg fagyasztott zöldborsót.
- Kicsit hevítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Teszünk bele egy közepes fej hagymát egészben, ez nagyon jó ízt fog neki adni és egy kis csokor friss petrezselymet.
- Adjunk hozzá 2 kávéskanál sót, 25 g kristálycukrot, ízlés szerint borsot és egy egész tyúkhús-leveskockát.
- Addig főzzük fedő alatt, amíg a borsó puha nem lesz.
- Ha a borsó megpuhult, kivesszük felőle a hagymát.
- 2 dl tejet (kb. 2 merőkanál), 4 merőkanál borsót főzőlével és a vele főtt petrezselyemmel együtt egy turmixban összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábasba.
- Végül egy kevés főzőlével kikeverünk fél evőkanál lisztet és ezt is beleöntjük. Megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.
- A recept hozzávalóiból 5 adag borsófőzelék készül.
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
×
890 kcal
6 g
110 g
67 g
0.58
×
371 kcal
40 g
0 g
0 g
0.00
×
100 kcal
0 g
25 g
0 g
0.00
×
112 kcal
6 g
9 g
6 g
0.41
×
34 kcal
0 g
7 g
1 g
0.14
1,507 kcal
52 g
152 g
74 g
0.36