Csirke gyros házi pitában
6 adag
Kalória: 532 kcal
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 60 g
Fehérje: 34 g
Elkészítés
Csirkés pác
- A csirkemellet megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
- A páchoz összekeverünk 150 g görögjoghurtot, 10 g olívaolajat, 3 gerezd zúzott fokhagymát, egy citrom reszelt héját, ízlés szerint: fokhagymaport, bifteki fűszerkeveréket, őrölt köményt, fehérborsot, feketeborsot, őrölt pirospaprikát, és sót.
- A felkockázott csirkemellet jól összekeverjük a páccal és legalább fél órára hűtőbe tesszük pácolódni.
- Sütés előtt egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, ráhalmozzuk a szaftos csirkét és a tetejére lilahagyma cikkeket szórunk (kb. 3 közepes fej lilahagyma nagyobb darabokra vágva)
- Sütőben 220 fokon kb. 20 percig sütjük.
Pita
- Egy nagy tálba teszünk 450 g lisztet, 350 g görögjoghurtot, 1 csomag sütőport, ízlés szerint fokhagymaport és sót.
- A fenti hozzávalókat összedolgozzuk és jól formázható tésztát gyúrunk belőle.
- 6 egyenlő részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük és kinyújtjuk.
- Forró serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Öntet
- Egy tálban összekeverünk 200 g görögjoghurtot, 40 g light majonézt, fél citrom levét (kb. 15 ml), 5 g olívaolajat, ízlés szerint: fokhagymaport, feketeborsot, sót és tzatziki fűszerkeveréket.
- Tálalásig hűtőben pihentetjük.
Összeállítás
- A kisütött pitákra ráhalmozzuk a lilahagymával sült csirkemellet.
- Megszórjuk kockára vágott paradicsommal és uborkával.
- Teszünk rá 1 nagy evőkanál öntetet.
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
×
720 kcal
16 g
0 g
135 g
8.65
×
714 kcal
53 g
34 g
26 g
0.30
×
133 kcal
15 g
0 g
0 g
0.00
×
1,517 kcal
5 g
320 g
44 g
0.14
×
107 kcal
10 g
3 g
0 g
0.02
3,190 kcal
98 g
357 g
205 g
0.45