Csirke gyros házi pitában

6 adag

Kalória: 532 kcal

Zsír: 16 g

Szénhidrát: 60 g

Fehérje: 34 g

Csirke gyros házi pitában recept
Elkészítés

Csirkés pác

  • A csirkemellet megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
  • A páchoz összekeverünk 150 g görögjoghurtot, 10 g olívaolajat, 3 gerezd zúzott fokhagymát, egy citrom reszelt héját, ízlés szerint: fokhagymaport, bifteki fűszerkeveréket, őrölt köményt, fehérborsot, feketeborsot, őrölt pirospaprikát, és sót.
  • A felkockázott csirkemellet jól összekeverjük a páccal és legalább fél órára hűtőbe tesszük pácolódni.
  • Sütés előtt egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, ráhalmozzuk a szaftos csirkét és a tetejére lilahagyma cikkeket szórunk (kb. 3 közepes fej lilahagyma nagyobb darabokra vágva)
  • Sütőben 220 fokon kb. 20 percig sütjük.

Pita

  • Egy nagy tálba teszünk 450 g lisztet, 350 g görögjoghurtot, 1 csomag sütőport, ízlés szerint fokhagymaport és sót.
  • A fenti hozzávalókat összedolgozzuk és jól formázható tésztát gyúrunk belőle.
  • 6 egyenlő részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük és kinyújtjuk.
  • Forró serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Öntet

  • Egy tálban összekeverünk 200 g görögjoghurtot, 40 g light majonézt, fél citrom levét (kb. 15 ml), 5 g olívaolajat, ízlés szerint: fokhagymaport, feketeborsot, sót és tzatziki fűszerkeveréket.
  • Tálalásig hűtőben pihentetjük.

Összeállítás

  • A kisütött pitákra ráhalmozzuk a lilahagymával sült csirkemellet.
  • Megszórjuk kockára vágott paradicsommal és uborkával.
  • Teszünk rá 1 nagy evőkanál öntetet.
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

×

720 kcal

16 g

0 g

135 g

8.65

×

714 kcal

53 g

34 g

26 g

0.30

×

133 kcal

15 g

0 g

0 g

0.00

×

1,517 kcal

5 g

320 g

44 g

0.14

×

107 kcal

10 g

3 g

0 g

0.02


3,190 kcal

98 g

357 g

205 g

0.45