Tejfölös-gombás csirkepörkölt tésztával

Szakember által ellenőrzött recept
Farkas Eszter dietetikus
6 adag
Tápérték (1 adag)
Kalória: 395 kcal
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 39 g
Fehérje: 34 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
630
g
g
756 kcal
16 g
0 g
142 g
8,65
750
g
g
165 kcal
2 g
17 g
23 g
1,19
300
g
g
1077 kcal
6 g
214 g
38 g
0,17
30
g
g
265 kcal
30 g
0 g
0 g
0,00
80
g
g
108 kcal
10 g
3 g
2 g
0,19
2371 kcal
64 g
234 g
205 g
0,69
Elkészítés
- Egy közepes fej vöröshagymát megpucolunk és felkockázunk. Egy lábasba kevés olajat (kb. 30 g) öntünk és rátesszük a felaprított hagymát.
- Miközben a hagymát üvegesre pároljuk, addig a csirkemellet felkockázzuk.
- Ha a hagyma már üveges, elkészítjük a pörkölt alapot. Adunk hozzá: 1 dl vizet, 1 evőkanál pirosparikát, 1 pörköltszaft kockát, ízlés szerint sót, borsot, delikátot és pirosaranyat.
- Az alapot hagyjuk kicsit összeérni, majd rátesszük a csirkemellet és egy egész paradicsomot és paprikát felkockázva. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedővel lefedjük.
- Amikor a csirkemell már puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és fedő alatt, néha kevergetve készre főzzük.
- Ha már elfőtte a levét és jó szaftos a pörkölt, hozzáadjuk a tejfölt (4 evőkanál).
- Sós vízben tésztát főzünk és azzal tálaljuk.
Dietetikus tipp
Ha törekszünk a jóllakottságérzet hosszan tartására, ne feledkezzünk meg a zöldségekből adódó rostbevitelről, pl.: savanyúságok, csalamádé.