Tejfölös-gombás csirkepörkölt tésztával
6 servings
Calories: 405 kcal
Fat: 12 g
Carbs: 39 g
Protein: 34 g
Instructions
- Egy közepes fej vöröshagymát megpucolunk és felkockázunk. Egy lábasba kevés olajat (kb. 30 g) öntünk és rátesszük a felaprított hagymát.
- Miközben a hagymát üvegesre pároljuk, addig a csirkemellet felkockázzuk.
- Ha a hagyma már üveges, elkészítjük a pörkölt alapot. Adunk hozzá: 1 dl vizet, 1 evőkanál pirosparikát, 1 pörköltszaft kockát, ízlés szerint sót, borsot, delikátot és pirosaranyat.
- Az alapot hagyjuk kicsit összeérni, majd rátesszük a csirkemellet és egy egész paradicsomot és paprikát felkockázva. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedővel lefedjük.
- Amikor a csirkemell már puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és fedő alatt, néha kevergetve készre főzzük.
- Ha már elfőtte a levét és jó szaftos a pörkölt, hozzáadjuk a tejfölt (4 evőkanál).
- Sós vízben tésztát főzünk és azzal tálaljuk.
Ingredients
Calories
Fat
Carbs
Protein
P:E
630
g
g
756 kcal
16 g
0 g
142 g
8.65
750
g
g
165 kcal
2 g
17 g
23 g
1.19
300
g
g
1,077 kcal
6 g
214 g
38 g
0.17
30
g
g
265 kcal
30 g
0 g
0 g
0.00
80
g
g
166 kcal
16 g
3 g
2 g
0.11
2,429 kcal
71 g
234 g
205 g
0.67