Túrógombóc
5 adag
Kalória: 437 kcal
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 44 g
Fehérje: 27 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
500
g
g
280 kcal
14 g
23 g
15 g
0,41
150
g
g
540 kcal
2 g
103 g
19 g
0,18
100
g
g
0 kcal
0 g
0 g
0 g
0,00
2
zacskó
zacskó
63 kcal
0 g
16 g
1 g
0,09
500
g
g
685 kcal
35 g
10 g
80 g
1,78
45
g
g
178 kcal
2 g
30 g
6 g
0,18
350
g
g
357 kcal
26 g
17 g
13 g
0,30
20
g
g
80 kcal
0 g
20 g
0 g
0,00
2183 kcal
79 g
220 g
134 g
0,45
Elkészítés
- A tejből és a búzadarából sűrű grízt főzünk. Míg forró elkeverjük benne az eritritet és a vaníliacukrot.
- A túrót egy nagy tálba tesszük és ízlés szerint megszórjuk szárított citromhéjjal (vagy egy egész citrom héját belereszeljük) és jól elkeverjük.
- Egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk a zsemlemorzsát.
- Ha kihűlt a gríz alaposan összekeverjük a túróval és gombócokat formázunk belőle (15 db közepes gombóc készült belőle).
- A kész gombócokat a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
- A görögjoghurtot és a porcukrot összekeverjük.
- A gombócokat a szósszal leöntve tálaljuk.