Brokkolikrémleves

5 servings

Calories: 326 kcal

Fat: 20 g

Carbs: 21 g

Protein: 14 g

Brokkolikrémleves recipe
Ingredients

Calories

Fat

Carbs

Protein

P:E

750

g

g

255 kcal

3 g

30 g

21 g

0.64

25

g

g

186 kcal

20 g

0 g

0 g

0.00

200

ml

ml

416 kcal

40 g

10 g

5 g

0.10

150

g

g

425 kcal

32 g

1 g

35 g

1.07

5

szelet

szelet

350 kcal

5 g

64 g

10 g

0.15


1,631 kcal

100 g

104 g

71 g

0.35

Instructions
  • A brokkolit rózsáira szedjük, száráról eltávolítjuk a leveleket, csúnya részeket és feldaraboljuk, majd az egészet egy szűrőben alaposan átmossuk.
  • Egy közepes fej vöröshagymát felkockázunk és a vajon megdinszteljük. Amikor már üveges hozzáadunk 2 cikk zúzott fokhagymát.
  • A brokkolit a hagymás alapra tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Fedő alatt puhára főzzük (kb.: 25-30 perc).
  • Amikor a brokkoli már puha, levesszük a fedőt, felöntjük egy doboz főzőtejszínnel és botmixerrel krémesre mixeljük.
  • Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.
  • Adagonként 30 g reszelt parenyica sajttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk (a sajtot a tányér aljára célszerű reszelni, hogy jól megolvadjon, 1 szelet pirítóst kockázunk egy adag leveshez).