Brokkolikrémleves
5 adag
Kalória: 326 kcal
Zsír: 20 g
Szénhidrát: 21 g
Fehérje: 14 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
750
g
g
255 kcal
3 g
30 g
21 g
0,64
25
g
g
186 kcal
20 g
0 g
0 g
0,00
200
ml
ml
416 kcal
40 g
10 g
5 g
0,10
150
g
g
425 kcal
32 g
1 g
35 g
1,07
5
szelet
szelet
350 kcal
5 g
64 g
10 g
0,15
1631 kcal
100 g
104 g
71 g
0,35
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük, száráról eltávolítjuk a leveleket, csúnya részeket és feldaraboljuk, majd az egészet egy szűrőben alaposan átmossuk.
- Egy közepes fej vöröshagymát felkockázunk és a vajon megdinszteljük. Amikor már üveges hozzáadunk 2 cikk zúzott fokhagymát.
- A brokkolit a hagymás alapra tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Fedő alatt puhára főzzük (kb.: 25-30 perc).
- Amikor a brokkoli már puha, levesszük a fedőt, felöntjük egy doboz főzőtejszínnel és botmixerrel krémesre mixeljük.
- Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.
- Adagonként 30 g reszelt parenyica sajttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk (a sajtot a tányér aljára célszerű reszelni, hogy jól megolvadjon, 1 szelet pirítóst kockázunk egy adag leveshez).