Csirkés bolognai

5 servings

Calories: 530 kcal

Fat: 13 g

Carbs: 52 g

Protein: 46 g

Csirkés bolognai recipe
Ingredients

Calories

Fat

Carbs

Protein

P:E

710

g

g

852 kcal

18 g

0 g

160 g

8.65

130

g

g

460 kcal

8 g

83 g

9 g

0.10

250

g

g

898 kcal

5 g

177 g

32 g

0.18

125

g

g

440 kcal

35 g

1 g

30 g

0.83


2,650 kcal

67 g

261 g

231 g

0.70

Instructions
  • A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd konyhai aprító segítségével ledaráljuk.
  • Egy kevés olajon (kb. 4 evőkanál) a húst fehéredésig fedő alatt pároljuk, közben fakanál segítségével szétnyomkodjuk.
  • Ha a hús elkészült (kb. 15 perc) felöntjük annyi vízzel, amennyi a 1,5 tasak spagetti alaphoz szükséges (kb. 5 dl, de ha sűrű, lehet még higítani).
  • Jól elkeverjük és még 5 percig hagyjuk, hogy összeérjen.
  • Közben egy lábasban vizet forralunk, amiben kifőzünk 250 g spagetti tésztát.
  • ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk.