Csirkés bolognai
5 adag
Kalória: 530 kcal
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 52 g
Fehérje: 46 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
710
g
g
852 kcal
18 g
0 g
160 g
8,65
130
g
g
460 kcal
8 g
83 g
9 g
0,10
250
g
g
898 kcal
5 g
177 g
32 g
0,18
125
g
g
440 kcal
35 g
1 g
30 g
0,83
2650 kcal
67 g
261 g
231 g
0,70
Elkészítés
- A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd konyhai aprító segítségével ledaráljuk.
- Egy kevés olajon (kb. 4 evőkanál) a húst fehéredésig fedő alatt pároljuk, közben fakanál segítségével szétnyomkodjuk.
- Ha a hús elkészült (kb. 15 perc) felöntjük annyi vízzel, amennyi a 1,5 tasak spagetti alaphoz szükséges (kb. 5 dl, de ha sűrű, lehet még higítani).
- Jól elkeverjük és még 5 percig hagyjuk, hogy összeérjen.
- Közben egy lábasban vizet forralunk, amiben kifőzünk 250 g spagetti tésztát.
- ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk.