Csirkés bolognai
5 servings
Calories: 530 kcal
Fat: 13 g
Carbs: 52 g
Protein: 46 g
Ingredients
Calories
Fat
Carbs
Protein
P:E
710
g
g
852 kcal
18 g
0 g
160 g
8.65
130
g
g
460 kcal
8 g
83 g
9 g
0.10
250
g
g
898 kcal
5 g
177 g
32 g
0.18
125
g
g
440 kcal
35 g
1 g
30 g
0.83
2,650 kcal
67 g
261 g
231 g
0.70
Instructions
- A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd konyhai aprító segítségével ledaráljuk.
- Egy kevés olajon (kb. 4 evőkanál) a húst fehéredésig fedő alatt pároljuk, közben fakanál segítségével szétnyomkodjuk.
- Ha a hús elkészült (kb. 15 perc) felöntjük annyi vízzel, amennyi a 1,5 tasak spagetti alaphoz szükséges (kb. 5 dl, de ha sűrű, lehet még higítani).
- Jól elkeverjük és még 5 percig hagyjuk, hogy összeérjen.
- Közben egy lábasban vizet forralunk, amiben kifőzünk 250 g spagetti tésztát.
- ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk.