Tejfölös-hagymás karaj szeletek

6 adag

Kalória: 469 kcal

Zsír: 21 g

Szénhidrát: 36 g

Fehérje: 30 g

Tejfölös-hagymás karaj szeletek recept
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

720

g

g

1116 kcal

50 g

0 g

156 g

3,13

150

g

g

63 kcal

0 g

15 g

1 g

0,09

80

g

g

32 kcal

0 g

6 g

1 g

0,14

150

g

g

311 kcal

30 g

6 g

4 g

0,11

25

g

g

84 kcal

0 g

18 g

2 g

0,14

720

g

g

1210 kcal

46 g

173 g

17 g

0,08


2815 kcal

126 g

217 g

181 g

0,53

Elkészítés
  • A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon megsütjük.
  • Felvágunk egy nagyobb fej lila és egy kisebb fej vöröshagymát. A húsokat kiszedjük a serpenyőből és beletesszük a felvágott hagymát.
  • Megdinszteljük a hagymát, majd amikor már üveges, adunk hozzá egy evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint fokhagymaport és sót.
  • Felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk kicsit összeérni a fűszereket.
  • A hagymás alapba visszatesszük a húsokat és egy órán keresztül fedő alatt főzzük.
  • Ha a hús megpuhult, ismét kiszedjük egy tányérra, majd a hagymás alaphoz hozzáadjuk a habarást (150 g tejfölt, egy evőkanál lisztet és 3 merőkanál alaplevet csomómentesre keverünk).
  • Botmixerrel krémesre turmixoljuk és hagyjuk besűrüsödni.
  • Végül a sűrű tejfölös szaftba visszatesszük a húsokat. Ízlés szerint burgonyakrokettel vagy sültkrumplival tálaljuk.