Tejfölös-hagymás karaj szeletek
6 adag
Kalória: 469 kcal
Zsír: 21 g
Szénhidrát: 36 g
Fehérje: 30 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
720
g
g
1116 kcal
50 g
0 g
156 g
3,13
150
g
g
63 kcal
0 g
15 g
1 g
0,09
80
g
g
32 kcal
0 g
6 g
1 g
0,14
150
g
g
311 kcal
30 g
6 g
4 g
0,11
25
g
g
84 kcal
0 g
18 g
2 g
0,14
720
g
g
1210 kcal
46 g
173 g
17 g
0,08
2815 kcal
126 g
217 g
181 g
0,53
Elkészítés
- A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon megsütjük.
- Felvágunk egy nagyobb fej lila és egy kisebb fej vöröshagymát. A húsokat kiszedjük a serpenyőből és beletesszük a felvágott hagymát.
- Megdinszteljük a hagymát, majd amikor már üveges, adunk hozzá egy evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint fokhagymaport és sót.
- Felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk kicsit összeérni a fűszereket.
- A hagymás alapba visszatesszük a húsokat és egy órán keresztül fedő alatt főzzük.
- Ha a hús megpuhult, ismét kiszedjük egy tányérra, majd a hagymás alaphoz hozzáadjuk a habarást (150 g tejfölt, egy evőkanál lisztet és 3 merőkanál alaplevet csomómentesre keverünk).
- Botmixerrel krémesre turmixoljuk és hagyjuk besűrüsödni.
- Végül a sűrű tejfölös szaftba visszatesszük a húsokat. Ízlés szerint burgonyakrokettel vagy sültkrumplival tálaljuk.