Kovászos kenyér avokádóval és burrataval
1 adag
Kalória: 440 kcal
Zsír: 29 g
Szénhidrát: 29 g
Fehérje: 14 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
40
g
g
145 kcal
14 g
0 g
5 g
0,34
55
g
g
130 kcal
0 g
26 g
5 g
0,17
30
g
g
78 kcal
7 g
1 g
3 g
0,41
5
g
g
7 kcal
0 g
1 g
0 g
0,34
50
g
g
80 kcal
7 g
1 g
1 g
0,12
440 kcal
29 g
29 g
14 g
0,24
Elkészítés
- A baconszeleteket kevés olajon megsütjük, majd kiszedjük és ebben a zsiradékban megpiritjuk a kenyérszeleteket.
- Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, egy tálba kanalazzuk és villával összenyomkodjuk. Sóval, borssal és egy csepp citromos, bazsalikomos repceolajjal ízesítjük.
- Az avokádókrémet a kenyérre halmozzuk, teszünk rá 2 szelet sült bacont, 1 szelet burratat és 1 db apróra vágott aszalt paradicsomot.
- Végül meglocsoljuk egy csepp citromos-bazsalikomos repceolajjal.