Kovászos kenyér avokádóval és burrataval

1 adag

Kalória: 440 kcal

Zsír: 29 g

Szénhidrát: 29 g

Fehérje: 14 g

Kovászos kenyér avokádóval és burrataval recept
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

40

g

g

145 kcal

14 g

0 g

5 g

0,34

55

g

g

130 kcal

0 g

26 g

5 g

0,17

30

g

g

78 kcal

7 g

1 g

3 g

0,41

5

g

g

7 kcal

0 g

1 g

0 g

0,34

50

g

g

80 kcal

7 g

1 g

1 g

0,12


440 kcal

29 g

29 g

14 g

0,24

Elkészítés
  • A baconszeleteket kevés olajon megsütjük, majd kiszedjük és ebben a zsiradékban megpiritjuk a kenyérszeleteket.
  • Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, egy tálba kanalazzuk és villával összenyomkodjuk. Sóval, borssal és egy csepp citromos, bazsalikomos repceolajjal ízesítjük.
  • Az avokádókrémet a kenyérre halmozzuk, teszünk rá 2 szelet sült bacont, 1 szelet burratat és 1 db apróra vágott aszalt paradicsomot.
  • Végül meglocsoljuk egy csepp citromos-bazsalikomos repceolajjal.