Házi McChicken burger
6 adag
Kalória: 486 kcal
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 51 g
Fehérje: 35 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
600
g
g
720 kcal
16 g
0 g
135 g
8,65
60
g
g
160 kcal
16 g
5 g
0 g
0,02
300
g
g
858 kcal
17 g
150 g
26 g
0,15
12
szelet
szelet
536 kcal
36 g
17 g
33 g
0,62
190
g
g
640 kcal
2 g
135 g
19 g
0,14
2914 kcal
86 g
307 g
213 g
0,54
Elkészítés
- A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és aprítóban ledaráljuk.
- A darált csirkemellet egy tálba tesszük és hozzáadjuk az alábbi fűszereket: 1 tk vöröshagymapor, 1 tk fokhagymapor, 1 tk őrölt fehérbors, 1 tk őrölt feketebors, 1 tk füstölt paprika, 1 tk só.
- A masszát alaposan összekeverjük és 6 egyenlő részre osztjuk.
- Gömböket formázunk belőle majd kilapítjuk és félretesszük.
- Elkészítjük a panírt a húspogácsához.
- Összekeverünk: 190 g lisztet, 1 tk fokhagymaport, 1 tk sütőport, 1 tk sót, 1 tk borsot, 1 tk füstölt paprikaport és 1 tk vöröshagymaport és belemártjuk a húskorongokat.
- A maradék lisztes keverékhez hozzáadunk kb 3-3,5 dl hideg vizet és csomómentesre keverjük, hogy sűrű masszát kapjunk belőle.
- A húskorongokat a masszába mártjuk, utána olajspray-vel kifújt forró serpenyőben kisütjük.
- A hamburger összeállításához a bucik belső felét megpirítjuk, megkenjük az alját és a tetejét is 5-5 g majonézzel, az aljára felvágott jégsalátát halmozunk, teszünk rá egy lapsajtot, majd jöhet a húspogácsa, még egy sajtszelet, karikázott lilahagyma és végül a buci teteje.