Házi McChicken burger

6 adag

Kalória: 486 kcal

Zsír: 14 g

Szénhidrát: 51 g

Fehérje: 35 g

Házi McChicken burger recept
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

600

g

g

720 kcal

16 g

0 g

135 g

8,65

60

g

g

160 kcal

16 g

5 g

0 g

0,02

300

g

g

858 kcal

17 g

150 g

26 g

0,15

12

szelet

szelet

536 kcal

36 g

17 g

33 g

0,62

190

g

g

640 kcal

2 g

135 g

19 g

0,14


2914 kcal

86 g

307 g

213 g

0,54

Elkészítés
  • A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és aprítóban ledaráljuk.
  • A darált csirkemellet egy tálba tesszük és hozzáadjuk az alábbi fűszereket: 1 tk vöröshagymapor, 1 tk fokhagymapor, 1 tk őrölt fehérbors, 1 tk őrölt feketebors, 1 tk füstölt paprika, 1 tk só.
  • A masszát alaposan összekeverjük és 6 egyenlő részre osztjuk.
  • Gömböket formázunk belőle majd kilapítjuk és félretesszük.
  • Elkészítjük a panírt a húspogácsához.
  • Összekeverünk: 190 g lisztet, 1 tk fokhagymaport, 1 tk sütőport, 1 tk sót, 1 tk borsot, 1 tk füstölt paprikaport és 1 tk vöröshagymaport és belemártjuk a húskorongokat.
  • A maradék lisztes keverékhez hozzáadunk kb 3-3,5 dl hideg vizet és csomómentesre keverjük, hogy sűrű masszát kapjunk belőle.
  • A húskorongokat a masszába mártjuk, utána olajspray-vel kifújt forró serpenyőben kisütjük.
  • A hamburger összeállításához a bucik belső felét megpirítjuk, megkenjük az alját és a tetejét is 5-5 g majonézzel, az aljára felvágott jégsalátát halmozunk, teszünk rá egy lapsajtot, majd jöhet a húspogácsa, még egy sajtszelet, karikázott lilahagyma és végül a buci teteje.