Madártej
4 adag
Kalória: 317 kcal
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 30 g
Fehérje: 17 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
1000
g
g
560 kcal
28 g
46 g
30 g
0,41
70
g
g
280 kcal
0 g
70 g
0 g
0,00
6
db
db
429 kcal
29 g
2 g
38 g
1,23
1269 kcal
57 g
118 g
68 g
0,39
Elkészítés
- A tojásokat feltörjük, szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.
- A sárgájához adunk 6 evőkanál cukrot és habosra keverjük.
- A fehérjéhez adunk 1 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük.
- A tejet egy lábasba öntjük és felforraljuk. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen oda.
- Ha felforrt hozzáadjuk a cukros tojássárgát és két tasak ZERO vaniliáscukrot, majd alaposan elkeverjük benne.
- Végül egy evőkanállal egyesével beleszaggatjuk a felvert tojáshabot és meglocsoljuk a cukros, tojásos tejjel.