Madártej

4 adag

Kalória: 317 kcal

Zsír: 14 g

Szénhidrát: 30 g

Fehérje: 17 g

Madártej recept
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

1000

g

g

560 kcal

28 g

46 g

30 g

0,41

70

g

g

280 kcal

0 g

70 g

0 g

0,00

6

db

db

429 kcal

29 g

2 g

38 g

1,23


1269 kcal

57 g

118 g

68 g

0,39

Elkészítés
  • A tojásokat feltörjük, szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.
  • A sárgájához adunk 6 evőkanál cukrot és habosra keverjük.
  • A fehérjéhez adunk 1 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük.
  • A tejet egy lábasba öntjük és felforraljuk. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen oda.
  • Ha felforrt hozzáadjuk a cukros tojássárgát és két tasak ZERO vaniliáscukrot, majd alaposan elkeverjük benne.
  • Végül egy evőkanállal egyesével beleszaggatjuk a felvert tojáshabot és meglocsoljuk a cukros, tojásos tejjel.