Klasszikus sült csirkecomb zöldségekkel és kukoricás rizzsel

Szakember által ellenőrzött recept

Farkas Eszter dietetikus

4 adag

Tápérték (1 adag)

Kalória: 680 kcal

Zsír: 14 g

Szénhidrát: 66 g

Fehérje: 66 g

Klasszikus sült csirkecomb zöldségekkel és kukoricás rizzsel recept
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

1200

g

g

1428 kcal

47 g

0 g

234 g

5,00

2

zacskó

zacskó

872 kcal

2 g

198 g

18 g

0,09

285

g

g

237 kcal

5 g

35 g

7 g

0,19

350

g

g

144 kcal

1 g

24 g

3 g

0,13

100

g

g

40 kcal

0 g

8 g

1 g

0,14


2720 kcal

55 g

264 g

264 g

0,83

Elkészítés
  • A csirkecombokat (kb. 12 db) megtisztítjuk és sóval, borssal, delikáttal fűszerezzük.
  • Egy nagy tepsit befújunk olajspray-vel és beletesszük a combokat. Teszünk rá hagymát és répát (kb. 3 közepes fej vöröshagymát és 5-6 db répát). Öntünk alá kevés vizet (kb. 1 dl) és fóliával lefedjük.
  • Légkeveréses sütőben, 170 fokon 60 percig puhítjuk fólia alatt. Amikor megpuhult, visszatesszük pirulni fólia nélkül 200 fokra. Közben néha kivesszük megforgatni, hogy minden oldala egyenlően piruljon.
  • Míg a combok pirulnak, egy lábasban vizet forralunk és megfőzünk 2 tasak rizset. Miután elkészült, hozzáadunk 1 egész kukorica konzervet és ízlés szerint fűszerezzük (só/bors/delikát).

Dietetikus tipp

Ha tudatosan figyelsz a telített zsírsavak bevitelére (magas LDL-koleszterinszint), akkor érdemes tálaláskor a combok bőrét is eltávolítanod, így kevesebb zsírbevitellel is kalkulálhatsz.