Klasszikus sült csirkecomb zöldségekkel és kukoricás rizzsel

Szakember által ellenőrzött recept
Farkas Eszter dietetikus
4 adag
Tápérték (1 adag)
Kalória: 680 kcal
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 66 g
Fehérje: 66 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
1200
g
g
1428 kcal
47 g
0 g
234 g
5,00
2
zacskó
zacskó
872 kcal
2 g
198 g
18 g
0,09
285
g
g
237 kcal
5 g
35 g
7 g
0,19
350
g
g
144 kcal
1 g
24 g
3 g
0,13
100
g
g
40 kcal
0 g
8 g
1 g
0,14
2720 kcal
55 g
264 g
264 g
0,83
Elkészítés
- A csirkecombokat (kb. 12 db) megtisztítjuk és sóval, borssal, delikáttal fűszerezzük.
- Egy nagy tepsit befújunk olajspray-vel és beletesszük a combokat. Teszünk rá hagymát és répát (kb. 3 közepes fej vöröshagymát és 5-6 db répát). Öntünk alá kevés vizet (kb. 1 dl) és fóliával lefedjük.
- Légkeveréses sütőben, 170 fokon 60 percig puhítjuk fólia alatt. Amikor megpuhult, visszatesszük pirulni fólia nélkül 200 fokra. Közben néha kivesszük megforgatni, hogy minden oldala egyenlően piruljon.
- Míg a combok pirulnak, egy lábasban vizet forralunk és megfőzünk 2 tasak rizset. Miután elkészült, hozzáadunk 1 egész kukorica konzervet és ízlés szerint fűszerezzük (só/bors/delikát).
Dietetikus tipp
Ha tudatosan figyelsz a telített zsírsavak bevitelére (magas LDL-koleszterinszint), akkor érdemes tálaláskor a combok bőrét is eltávolítanod, így kevesebb zsírbevitellel is kalkulálhatsz.