Protein zabkása

Szakember által ellenőrzött recept
Farkas Eszter dietetikus
1 adag
Tápérték (1 adag)
Kalória: 444 kcal
Zsír: 12 g
Szénhidrát: 44 g
Fehérje: 36 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
25
g
g
95 kcal
2 g
1 g
19 g
6,15
10
g
g
0 kcal
0 g
0 g
0 g
0,00
50
g
g
187 kcal
4 g
29 g
7 g
0,21
20
g
g
80 kcal
2 g
5 g
10 g
1,36
15
g
g
82 kcal
5 g
8 g
1 g
0,06
444 kcal
12 g
44 g
36 g
0,64
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat összekeverjük (kivéve a zabot).
- Hozzáadunk 1 mokkáskanál vanília aromát, és annyi vizet hogy palacsinta tészta állagot kapjunk.
- Hozzáadjuk a zabot, a tetejére apróra kockázott étcsokoládét szórunk.
- Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Dietetikus tipp
Az eritrit és stevia keverékeként kapható édesítőszer kisebb eséllyel okoz hasi panaszokat az eritritre érzékenyeknél. Mivel négyszer erősebb a cukorhoz képest, minimális mennyiségi is nagy édesítőerővel rendelkezik.
Ha kerülöd a fehérjeport, éjszakázós (overnight oat) zabkását is készíthetsz, másnap reggel keverj a kásádhoz 100-150g joghurtot vagy túrót fehérje forrásként!