Protein zabkása

Szakember által ellenőrzött recept

Farkas Eszter dietetikus

1 adag

Tápérték (1 adag)

Kalória: 444 kcal

Zsír: 12 g

Szénhidrát: 44 g

Fehérje: 36 g

Protein zabkása recept
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

25

g

g

95 kcal

2 g

1 g

19 g

6,15

10

g

g

0 kcal

0 g

0 g

0 g

0,00

50

g

g

187 kcal

4 g

29 g

7 g

0,21

20

g

g

80 kcal

2 g

5 g

10 g

1,36

15

g

g

82 kcal

5 g

8 g

1 g

0,06


444 kcal

12 g

44 g

36 g

0,64

Elkészítés
  • A száraz hozzávalókat összekeverjük (kivéve a zabot).
  • Hozzáadunk 1 mokkáskanál vanília aromát, és annyi vizet hogy palacsinta tészta állagot kapjunk.
  • Hozzáadjuk a zabot, a tetejére apróra kockázott étcsokoládét szórunk.
  • Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.

Dietetikus tipp

Az eritrit és stevia keverékeként kapható édesítőszer kisebb eséllyel okoz hasi panaszokat az eritritre érzékenyeknél. Mivel négyszer erősebb a cukorhoz képest, minimális mennyiségi is nagy édesítőerővel rendelkezik.

Ha kerülöd a fehérjeport, éjszakázós (overnight oat) zabkását is készíthetsz, másnap reggel keverj a kásádhoz 100-150g joghurtot vagy túrót fehérje forrásként!