Rakott brokkoli

8 adag

Kalória: 387 kcal

Zsír: 16 g

Szénhidrát: 30 g

Fehérje: 28 g

Rakott brokkoli recept
Elkészítés
  • A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben fedő alatt 30 percig főzzük.
  • Felkockázunk 2 db közepes vöröshagymát és a csirkemellet.
  • A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
  • Öntünk rá 1 dl vizet, teszünk rá 1.5 tk pirosaranyat, 1.5 tk pirospaprikát, borsot, delikátot.
  • Összekeverjük, kicsit hagyjuk főni, majd hozzáadjuk a csirkemellet és egy kevés vizet.
  • Fedő alatt puhára főzzük, majd a fedőt levéve hagyjuk hogy elpárologjon róla a víz. Ekkor elzárjuk.
  • Közben feltesszük forrni a vizet a rizsnek (2 tasak). A rizset megfőzzük, delikáttal ízesítjük.
  • A főtt brokkolit leszűrjük, hagyjuk hűlni.
  • A pörkölthúst és a hagymát kiszedjük a pörköltből egy szűrőkanállal, a szaftba keverjük a tejfölt.
  • A kihűlt brokkolit felszeleteljük.
  • Egy tepsibe beleöntjük a szósz felét, teszünk rá egy réteg brokkolit, az összes rizset, az összes húst, rá a maradék szószt, majd a maradék brokkolit.
  • Megszórjuk reszelt sajttal, leöntjük 1 doboz tejszínnel.
  • 200 fokon, légkeverésen sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
Hozzávalók

Kalória

Zsír

Szh.

Fehérje

P:E

×

840 kcal

18 g

0 g

158 g

8.65

×

872 kcal

2 g

198 g

18 g

0.09

×

204 kcal

2 g

24 g

17 g

0.64

×

352 kcal

28 g

1 g

24 g

0.83

×

416 kcal

40 g

10 g

5 g

0.10

×

408 kcal

40 g

6 g

5 g

0.12


3,092 kcal

131 g

238 g

226 g

0.61