Tejszínes-gombás rakott csirkemell kukoricás rizzsel
6 adag
Tápérték (1 adag)
Kalória: 542 kcal
Zsír: 23 g
Szénhidrát: 42 g
Fehérje: 40 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
800
g
g
960 kcal
21 g
0 g
180 g
8,65
100
g
g
22 kcal
0 g
2 g
2 g
0,92
400
ml
ml
832 kcal
80 g
19 g
10 g
0,10
100
g
g
352 kcal
28 g
1 g
24 g
0,83
2
zacskó
zacskó
872 kcal
2 g
198 g
18 g
0,09
285
g
g
217 kcal
5 g
34 g
8 g
0,20
3255 kcal
135 g
254 g
241 g
0,62
Elkészítés
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
- Egy nagyobb hőálló edény alját kis olajjal kikenjük, teszünk bele egy sor csirkét.
- Megszórjuk delikáttal, majd rakunk rá gombát.
- Ezt végig így ismételjük. A tetejére végül csirke kerüljön.
- Ráöntünk 1 dl vizet, lefedjük, 180 fokon légkeverésen 60 percig sütjük.
- Amikor megpuhult, megszórjuk reszelt sajttal és ráöntjük a tejszínt.
- Ha sok víz lenne rajta, azt lekanalazzuk.
- Tető nélkül 200 fokon légkeverésen sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (15 p).
- Egy lábasban vizet forralunk és megfőzünk 2 tasak rizset. Miután elkészült, hozzáadunk 1 egész konzerv kukoricát és ízlés szerint fűszerezzük (só/bors/delikát).