Tejszínes-gombás rakott csirkemell
6 servings
Calories: 361 kcal
Fat: 22 g
Carbs: 4 g
Protein: 36 g
Ingredients
Calories
Fat
Carbs
Protein
P:E
800
g
g
960 kcal
21 g
0 g
180 g
8.65
100
g
g
22 kcal
0 g
2 g
2 g
0.92
400
ml
ml
832 kcal
80 g
19 g
10 g
0.10
100
g
g
352 kcal
28 g
1 g
24 g
0.83
2,166 kcal
129 g
22 g
216 g
1.43
Instructions
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
- Egy nagyobb hőálló edény alját kis olajjal kikenjük, teszünk bele egy sor csirkét.
- Megszórjuk delikáttal, majd rakunk rá gombát.
- Ezt végig így ismételjük. A tetejére végül csirke kerüljön.
- Ráöntünk 1 dl vizet, lefedjük, 180 fokon légkeverésen 60 percig sütjük.
- Amikor megpuhult, megszórjuk reszelt sajttal és ráöntjük a tejszínt.
- Ha sok víz lenne rajta, azt lekanalazzuk.
- Tető nélkül 200 fokon légkeverésen sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (15 p).
- Sült krumplival, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.