Tejszínes-gombás rakott csirkemell
6 adag
Kalória: 361 kcal
Zsír: 22 g
Szénhidrát: 4 g
Fehérje: 36 g
Elkészítés
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
- Egy nagyobb hőálló edény alját kis olajjal kikenjük, teszünk bele egy sor csirkét.
- Megszórjuk delikáttal, majd rakunk rá gombát.
- Ezt végig így ismételjük. A tetejére végül csirke kerüljön.
- Ráöntünk 1 dl vizet, lefedjük, 180 fokon légkeverésen 60 percig sütjük.
- Amikor megpuhult, megszórjuk reszelt sajttal és ráöntjük a tejszínt.
- Ha sok víz lenne rajta, azt lekanalazzuk.
- Tető nélkül 200 fokon légkeverésen sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (15 p).
- Sült krumplival, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
×
960 kcal
21 g
0 g
180 g
8.65
×
22 kcal
0 g
2 g
2 g
0.92
×
832 kcal
80 g
19 g
10 g
0.10
×
352 kcal
28 g
1 g
24 g
0.83
2,166 kcal
129 g
22 g
216 g
1.43