Lasagne
8 adag
Kalória: 430 kcal
Zsír: 20 g
Szénhidrát: 35 g
Fehérje: 24 g
Hozzávalók
Kalória
Zsír
Szh.
Fehérje
P:E
600
g
g
840 kcal
39 g
0 g
122 g
3,14
500
g
g
120 kcal
3 g
19 g
7 g
0,30
100
g
g
530 kcal
59 g
1 g
1 g
0,01
50
g
g
169 kcal
1 g
36 g
5 g
0,14
1000
g
g
560 kcal
28 g
46 g
30 g
0,41
100
g
g
352 kcal
28 g
1 g
24 g
0,83
250
g
g
868 kcal
4 g
175 g
7 g
0,04
3438 kcal
161 g
277 g
195 g
0,45
Elkészítés
- Kevés olajon megpirítünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 3-4 gerezd fokhagymát.
- Rátesszük a darált húst, sóval, borssal ízesítjük.
- Kis vizet öntünk alá, fedő alatt puhára pároljuk.
- Amikor elkészült, felöntjük a paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítjük.
- Közben a vajat serpenyőben megmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, hagyjuk kifehéredni.
- Felengedjük tejjel, teszünk bele delikátot, sűrűsödésig főzzük.
- Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, az aljába teszünk kevés ragut, több besamelt majd tésztát.
- Ezt ismételjük, a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu.
- Megszórjuk reszelt sajttal.
- Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
- A fóliát levéve visszarakjuk pirulni.